$type=slider$h=480$au=0$cm=0$rm=1$snippet=0$count=7$label=1$show=home

7 tips om goed voorbereid aan e-commerce te beginnen


Je hebt producten of diensten die je graag online wilt verkopen? Dan heb je een goede webshop nodig. Alleen moet je de juiste vinden om je te helpen jouw doelstellingen zo goed(koop) mogelijk te bereiken. Er zijn letterlijk 1000’en platformen om uit te kiezen. Daarom is het belangrijk om in de eerste plaats stil te staan bij deze 7 zaken:

Publiek 


Aan wie ga je online verkopen? Wil je je bestaande klanten online bedienen of wil je een nieuwe doelgroep te bereiken? Heb je al een plan of een manier om die doelgroep online te bereiken? Een goede webshop bouwen die past bij je doelstellingen kost geld en dat moet je zo snel mogelijk zien terug te verdienen. Begin je vanaf 0 met iets te verkopen online? Dan is het in de eerste plaats zeer belangrijk dat je een goede manier hebt om een breed publiek te bereiken met je verhaal. Een Smart-Site kan je hier op een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier bij helpen. 

Voorraad 


Houd rekening met de grootte van je voorraad. Veel ec-ommerce platformen worden duurder naarmate je meer voorraad erin opneemt. En dan zijn er nog heel wat systemen die goedkoop zijn om te starten, maar die dan wel een stuk van de marge vragen per verkocht product. Hoe ver wil je gaan.

Digitaal of fysiek 


Ga je digitale producten en diensten verkopen of wil je echt fysieke goederen leveren? Hoe ga je om met het leveren van die producten? Is jouw organisatie hierop voorzien? Dit is namelijk een business op zich. Het is goed om weten dat er bedrijven zijn die zich hierop focussen om jou hiermee te helpen. 

Betalingsmethode


Afhankelijk van hoe jij je geld wilt ontvangen zijn er heel wat manieren om je klant online te laten betalen. Doe je dit bij bestelling of bij levering? Of 50 / 50? Er zijn heel wat betalingsmethodes die ook een prijs kosten per transactie.

Beheer


Wie zal de webshop beheren? Ben je van plan om regelmatig nieuwe producten toe te voegen of te verwijderen? Of wil je zelf afbeeldingen en informatie aanpassen? Het kost heel wat tijd en geld om dit steeds door een (externe) beheerder te laten doen. Kies daarom een systeem dat het toelaat om zelf op een eenvoudige manier aanpassingen te doen. Bij voorkeur via een app op je smartphone

Ondersteuning


Kies een systeem waar je eenvoudig hulp voor kan vinden als er een probleem zou zijn. Kiezen voor een exotisch platform -waarbij je maar een handvol bedrijven per land hebt om je te helpen- of nog erger: een lokaal ontwikkeld platform door een lokale onderneming, zal altijd leiden voor hoge setup- en (onverwachte) onderhoudskosten. 

Budget


Tot slot is het belangrijk om je wensen en je budget op dezelfde lijn te krijgen. Veel verwachten terwijl je niet het juiste budget voor ogen hebt zorgt voor teleurstellingen. Anderzijds hoeven hoge verwachtingen niet gelijk te staan met een hoge kost. Geef in alle open en eerlijkheid aan hoeveel budget je over hebt om dit te bereiken.

Als je op deze vragen al een antwoord hebt: Proficiat! Je staat verder dan 8/10 van de Belgische ondernemers die zich onvoorbereid in de e-commerce storten, met heel wat onvoorziene kosten als gevolg. Dan moet je enkel nog kiezen uit één van de populairste systemen wereldwijd. Wij hebben gekozen om webshops in PrestaShop te maken omdat:

  • Met meer dan 200.000 webshops is Prestashop het 2de grootste e-commerce platform ter wereld. Het is daarmee ook de snelste groeier in e-commerce ter wereld.
  • Prestashop is van Europese makelij waardoor er in de basis rekening gehouden wordt met dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn zoals landsgrenzen, veranderende wetgevingen en taalgebruik.
  • Het voldoet 100% aan de verwachtingen die Google stelt om goed te scoren in de zoekresultaten en op moderne toestellen.
  • Het is een open-source platform waardoor je letterlijk op elke hoek van de wereldwijde straat ondersteuning kan vinden om je te helpen met het beheer van je webshop. Elk modern webbureau zal je hiermee kunnen helpen.
  • Heel wat zaken die jij verwacht zijn al voorgeïnstalleerd en geautomatiseerd, waardoor je heel wat tijd en moeite bespaart om dit zelf op te (laten) zetten.
Deze infographic legt het hele verhaal uit. Enkele voorbeelden van webshops die wij hebben gemaakt in Prestashop:





Een succesvolle online strategie start met het vlot en efficiënt opbouwen van een publiek. Een Smart-Site kan je daarbij helpen.

Onze strategie in het kort:


Een Smart-Site is een mobiele gebruiksvriendelijke website die in 1 klik je website, blog, sociale media en nieuwsbrieven automatisch up-to-date brengt. Dat kan je zelfs via smartphone en via email doen. Bekijk hier de 12 redenen waarom een smart-site de juiste keuze is voor je bedrijf.


 Op zoek naar een nieuwe website of webshop? Wil je sociale media en mailings via nieuwsbrieven eenvoudig en professioneel up-to-date houden? Vraag dan hier je offerte aan of bel me op 0032473453946 om een persoonlijke afspraak te maken.

Nog enkele linken naar nuttige artikels. Hier kan je een overzicht vinden van al onze artikels.


[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$meta=0$hide=home

$show=post


[WAAROM UP-TO-DATE WebDesign]_$type=carousel$count=7$hide=home

Naam

blog,23,bloggen,5,e-commerce,3,Facebook,3,Google,20,Google Adwords,1,Google Blogger,5,Google Glass,2,Google+,2,Instagram,1,LinkedIn,1,nieuwsbrief,1,password,1,Periscope,1,Pinterest,3,responsive,6,security,1,socialmedia,14,Twitter,4,up-to-date,8,video streaming,3,VR,2,wachtwoord,1,webdesign,3,Wordpress,2,
ltr
item
UP-TO-DATE WebDesign - van Maastricht tot Groningen: 7 tips om goed voorbereid aan e-commerce te beginnen
7 tips om goed voorbereid aan e-commerce te beginnen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX_-Oj5GYjuIVKdY4YZg1h4Mf9iM6xZT4Q1m5iI-PCqKlq3yFCg-2DWcoTPMLeKKPPH6aR6tujCBDbBAQ1TJWlbOPNRSI8P2q54oQiUTK9aUzQ0qFJIKZPDc68whS17hM1J6ph_EhMvLO_/s640/trending-products-cinemagraph.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX_-Oj5GYjuIVKdY4YZg1h4Mf9iM6xZT4Q1m5iI-PCqKlq3yFCg-2DWcoTPMLeKKPPH6aR6tujCBDbBAQ1TJWlbOPNRSI8P2q54oQiUTK9aUzQ0qFJIKZPDc68whS17hM1J6ph_EhMvLO_/s72-c/trending-products-cinemagraph.gif
UP-TO-DATE WebDesign - van Maastricht tot Groningen
https://blog.uptodatewebdesign.nl/2017/11/e-commerce-webshop-webshops-prestashop.html
https://blog.uptodatewebdesign.nl/
https://blog.uptodatewebdesign.nl/
https://blog.uptodatewebdesign.nl/2017/11/e-commerce-webshop-webshops-prestashop.html
true
9031591193740237574
UTF-8
Alle berichten Geen zoekresultataen ONTDEK MEER Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Ontdek meer VOOR U AANGERADEN RUBRIEK ARCHIEF ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten gevonden Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy